Loggerweg 7 8042 PG Zwolle
+31 (0)38 42 56 746 info@kcev.nl
Working Hours Mon - Sat 0900 - 1900

Over KCEV

Het Kenniscentrum Evenementenveiligheid (KCEV) is het kennisinstituut voor de ontwikkeling en verspreiding van kennis over evenementenveiligheid, gelieerd aan de Safety Group. Als denktank verzamelen, onderzoeken, begeleiden en adviseren wij vraagstukken op het gebied van evenementenveiligheid. Deze kennis delen we met vergunningsverleners, hulpdiensten en andere bij evenementen betrokken professionals. Dit doen we in de vorm van een online kennisbank, weblog, publicaties en lezingen, het geven van advies op maat, trajectbegeleiding en het geven van opleidingen, trainingen en oefeningen.

Missie

Onze missie is om de veiligheid bij evenementen te bevorderen. Dit doen we door onze kennis en deskundigheid centraal te zetten, deze kennis verder te ontwikkelen en te delen binnen en buiten de Safety Group.

Voor wie?

Het KCEV is er voor iedereen die te maken heeft met vraagstukken op het gebied van evenementenveiligheid, zoals vergunningsverleners bij overheden, hulpdiensten en andere bij evenementen betrokken professionals. Daarnaast is de kennisbank te raadplegen door o.a. journalisten en studenten die op zoek zijn naar kennis en informatie op het gebied van evenementenveiligheid.

Onafhankelijk

Het KCEV is onafhankelijk van uitvoerende entiteiten binnen de Safety Group. Dat sluit ondersteunend werk echter niet uit, zoals het verzorgen van kennisproducten en kennissessies voor medewerkers van de Safety Group. Het KCEV ontvangt geen overheidssubsidie.

Deskundigen