Loggerweg 7 8042 PG Zwolle
+31 (0)38 42 56 746 info@kcev.nl
Working Hours Mon - Sat 0900 - 1900

over kcev

C.J. (Clayton) McKenzie

160517 - 183 - Clayton staande foto gouden stropdas PSC

 

“Evenementenveiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Niemand mag daar voor weglopen. Eenieder – van bezoeker tot overheid – heeft zijn steentje bij te dragen. Wie welk gewicht moet dragen is geen onbelangrijke vraag. Het antwoord is zelden eenvoudig.”

Clayton McKenzie is inmiddels bijna vijfentwintig jaar werkzaam in de evenementenveiligheid. Hij is als generalist in het vak gegroeid en specialiseerde zich vervolgens in crowd management en crowd control, waarin hij bijdroeg aan de moderne ontwikkeling van deze gebieden.

Door zijn jarenlange ervaring kan Clayton snel tot de kern van problematiek doordringen. Daarnaast is hij als geen ander in staat om kennis over crowd management en crowd control over te dragen en te vertalen naar de operatie. Clayton McKenzie beschikt daarvoor niet alleen over een schat aan (praktijk)ervaring, maar weet deze ook steeds te onderbouwen met inzichten uit de wetenschap. Hij treedt regelmatig op als gastdocent en spreker op seminars. Tevens is Clayton medeontwikkelaar van de HBO minor Crowd Management aan de Hogeschool van Utrecht en van diverse vakopleidingen.

Verder heeft Clayton McKenzie heeft een bijna onuitputbaar referentiekader in binnen- en buitenland en een zeer uitgebreid netwerk.

Clayton studeerde Crowd Safety Management op Bucks New University en werkte geruime tijd voor TSC Crowd Management. Clayton McKenzie werkt sinds 2016 voor het KCEV. Verder is hij Manager van de private veiligheidsorganisatie Crowd Support. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke uitvoering van de veiligheidszorg voor diverse evenementen.