Loggerweg 7 8042 PG Zwolle
+31 (0)38 42 56 746 info@kcev.nl
Working Hours Mon - Sat 0900 - 1900

Veiligheidsplan en beveiligingsplan

Het veiligheidsplan van een evenement bevat de door private partijen (voor)genomen veiligheidsmaatregelen en overige relevante informatie. Het beveiligingsplan beschrijft de voorgenomen beveiligingsmaatregelen. Overkoepelend spreken we over het ‘veiligheidsplan’.

Het veiligheidsplan is voor de organisator een managementdocument voor zijn eigen organisatie. De organisator moet het veiligheidsplan kunnen beoordelen op inhoud en uitvoerbaarheid. Het is ook het document waarmee hij verantwoording aflegt aan de overheid. Verder is het veiligheidsplan van belang voor het afstemmen van publiek-private samenwerkingsverbanden.

We behandelen in de module de definitie en inhoud van het veiligheidsplan, alsook het doel en de functie van dit document. De deelnemer krijgt inzicht in de (mogelijke) structuren en inhoudselementen van het veiligheidsplan. Tevens leert de deelnemer de voornaamste aandachtspunten voor het beoordelen van een veiligheidsplan kennen. De deelnemer leert hoe het veiligheidsplan kan worden benut voor samenwerking met de overheid.

 

Na afronding kan de deelnemer:

  • De verhouding tussen veiligheidsplan, beveiligingsplan en andere relevante documenten uitleggen.
  • De meest voorkomende structuren van  de plannen herkennen en onderscheiden.
  • De inhoudselementen van een veiligheidsplan en een beveiligingsplan formuleren.
  • De aandachtspunten bij de beoordeling van beide plannen benoemen.
  • Het veiligheidsplan en het beveiligingsplan gebruiken voor publiek-private samenwerking.

 

 

Deze module wordt verzorgd bij voldoende inschrijvingen. De datum waarop de opleidingsmodule plaatsvindt wordt in overeenstemming met u gepland.

 

De kosten bedragen € 225,- per persoon.*

Voor meer informatie of om uzelf in te schrijven kunt u mailen naar info@kcev.nl of bellen naar 020 – 35 52 611.

*Prijzen zijn excl. BTW.