Loggerweg 7 8042 PG Zwolle
+31 (0)38 42 56 746 info@kcev.nl
Working Hours Mon - Sat 0900 - 1900

Sturen op publieksveiligheid II

De bezoekerscapaciteit  is het maximale (veilige) aantal bezoekers voor een evenement. Het vaststellen hiervan is onderdeel van crowd management. Met een capaciteitsanalyse kan een gefundeerde indicatie worden gemaakt van de bezoekerscapaciteit van de evenementenlocatie. Dit geeft inzicht in de mogelijkheden van de locatie en maakt knelpunten zichtbaar.

Verkeer en vervoer zijn mede bepalend voor een soepel en veilig verloop van een evenement. De aard van het publiek bepaalt in belangrijke mate het reisgedrag. Zowel bij de instroom als bij de uitstroom kunnen knelpunten en risico’s ontstaan.

In het onderdeel Capaciteitsanalyse leert de deelnemer wat een capaciteitsanalyse is en wat nodig is om te komen tot een gefundeerde indicatie van de bezoekerscapaciteit van een evenement. We gaan in op het begrip crowd dynamics en de risico’s voor bezoekers.

Er is daarnaast aandacht voor de wijze waarop de planning van verkeer en vervoer plaatsvindt. De deelnemer leert hoe een analyse wordt gemaakt voor een verkeersplan en welke factoren daarin een belangrijke rol spelen. Ook de wisselwerking met de publieksveiligheid komt daarbij aan de orde.

 

Na afronding kan de deelnemer:

  • Formuleren wat nodig is om te komen tot een gefundeerde indicatie van de bezoekerscapaciteit.
  • Een capaciteitsanalyse beoordelen.
  • Factoren benoemen die een rol spelen bij het plannen van verkeer en vervoer.
  • Een verkeersplan beoordelen, mede op de gevolgen voor veiligheid.

 

 

Deze module wordt verzorgd bij voldoende inschrijvingen. De datum waarop de opleidingsmodule plaatsvindt wordt in overeenstemming met u gepland.

 

De kosten bedragen €275,- per persoon.*

Voor meer informatie of om uzelf in te schrijven kunt u mailen naar info@kcev.nl of bellen naar 020 – 35 52 611.

*Prijzen zijn excl. BTW.