Loggerweg 7 8042 PG Zwolle
+31 (0)38 42 56 746 info@kcev.nl
Working Hours Mon - Sat 0900 - 1900

nieuws

29 mei 2018: Masterclass Evenementenveiligheid & -Mobiliteit

MasterclassAfbeelding

Grip op evenementen
Heeft u behoefte aan meer grip op evenementenveiligheid en -mobiliteit? In de Masterclass van het Kenniscentrum Evenementenveiligheid (KCEV) maakt u de vertaling van kennis en inzichten naar uw eigen praktijk. U gaat op zeer praktische wijze aan de slag met essentiële onderwerpen op verschillende vakgebieden, zoals crowd management, evenementenbeveiliging en evenementenmobiliteit. Na afloop van deze Masterclass beschikt u over de juiste handvatten voor het beoordelen en beantwoorden van veiligheids- en mobiliteitsvraagstukken rondom evenementen.

Deze Masterclass is opgebouwd uit vier blokdelen. Het voordeel van deze flexibele opbouw is dat u blokdelen ook los kunt volgen. Op die manier kunt u zowel gericht kennis opdoen als breed en diep inzicht krijgen in evenementenveiligheid en -mobiliteit.

Programma
09.00 – 10.30 Evenementenmobiliteit, door Robert-Jan van Dijk
Hoe kan het verkeer en vervoer bij een evenement in goede banen worden geleid en welke uitdagingen gaan hier mee samen? Na het volgen van dit blokdeel bent u niet alleen in staat verkeersverwachtingen te bepalen en beïnvloeden, maar kunt u ook beoordelen hoe de verkeersverwachting zich verhoudt tot de beschikbare capaciteit.

10.30 – 12.00 Evenementenbeveiliging, door Mari van Dorst
Wat is nodig om een evenement te beschermen tegen kwaadwillenden? Dit blokdeel geeft inzicht in beveiligingsdoelen en daarbij passende beveiligingsmaatregelen. Na dit blokdeel kunt u het beveiligingsconcept en de beveiligingsinzet voor evenementen onderbouwen.

12.00 – 12.30 Lunch

12.30 – 14.00 Crowd Management, door Clayton McKenzie
Hoe kunnen grote groepen mensen zich veilig verzamelen en verplaatsen? In het blokdeel Crowd Management leert u welke aspecten invloed hebben op publieksbewegingen en welke maatregelen ingezet kunnen worden om daar op te sturen.

14.00 – 15.30 Beheersmaatregelen, door Edo haan
Op welke wijze breng je beheersmaatregelen van theorie naar praktijk? In dit blokdeel krijgt u inzicht in de wijze waarop beheersmaatregelen in de praktijk geborgd en gemonitord kunnen worden.

Kosten
Inschrijfgeld: €19,50.
Cursusgeld: €109,- per blokdeel of €395,- voor de gehele Masterclass.
Lunchkosten: €17,50.

Aanmelden
Instituut Veiligheidsopleidingen Nederland (IVON) faciliteert de Masterclass voor het KCEV. U kunt zich aanmelden voor deze Masterclass tot uiterlijk 24 mei a.s.

Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden. Het volgen van losse blokdelen is uiteraard ook mogelijk.

Aanmelden