Loggerweg 7 8042 PG Zwolle
+31 (0)38 42 56 746 info@kcev.nl
Working Hours Mon - Sat 0900 - 1900

over kcev

M.T.M. (Mari) van Dorst

160517 - 099 - Mari van Dorst staand PSC

“De veiligheid van een evenement is een kwetsbare aangelegenheid. Kennisontwikkeling én –deling is in het belang van die veiligheid en de zorg daarvoor. Dat staat voor mij voorop en ligt mede ten grondslag aan het KCEV.”

Zeer ruime feitenkennis én een indrukwekkend cv stellen Mari van Dorst in staat complexe vraagstukken over evenementenveiligheid te beantwoorden en te begeleiden. Door kennisontwikkeling en -deling op diverse (actuele) thema´s draagt hij bij aan het gedachtegoed op zijn vakgebied. Mari van Dorst adviseert, doceert, publiceert en begeleidt.

Mari staat bekend als deskundige op het gebied van evenementenveiligheid in het algemeen en publieksveiligheid en evenementenbeveiliging in het bijzonder. Hij heeft ervaring in het bijstaan van zowel overheden en hulpverleningsdiensten als organisatoren. Daarnaast wordt Mari regelmatig gevraagd om mee te denken over (beleids)problemen rondom evenementenveiligheid en ook neemt hij deel in diverse expertgroepen.

Mari studeerde Integrale Veiligheidskunde aan de Hogeschool van Utrecht, werkte in dat kader kort voor bureau CCB van de politie Brabant-Noord en specialiseerde zich in evenementenveiligheid. Hij werkte jarenlang voor WWS Group als specialist op het gebied van publieksveiligheid en evenementenbeveiliging. Mari van Dorst was daarna betrokken bij de oprichting van het KCEV. Naast zijn werk voor het KCEV is Mari van Dorst directeur Kennis & Innovatie bij Safety Group.